Technische ondersteuning

Technische ondersteuning

TOP Security B.V. streeft naar snelle, goede en technische ondersteuning. Als u, zeker als installateur tijdens een klus, tegen problemen aanloopt wilt u snel geholpen worden.

Technische kennis bij alle medewerkers
TOP Security B.V. begrijpt dat u geen uitgebreide kennis kunt hebben van al onze producten. Daarom hebben we een technische dienst die deze uitgebreide technische kennis wel heeft. Ook eist TOP Security B.V. van al haar overige medewerkers dat zij in het bezit zijn van technische productkennis. Zij nemen hiervoor regelmatig deel aan (technische) training.

Hulp op afstand
Indien gewenst helpen we u door middel van remote desktop verbindingen (teamviewer) met het configureren van diverse producten. Veel zaken kunnen op afstand opgelost worden.
Denk bijvoorbeeld aan het forwarden van poorten of het instellen van alarmen op een inbraaksysteem via het CMS van het betreffende product.

Door op de onderstaande knop te drukken kan men een teamviewer sessie starten met de helpdesk. Het programma dient men uit te voeren, vervolgens neemt men contact op met de binnendienst en geeft u de ID en wachtwoord door. Vervolgens kan een medewerker uw bureaublad over nemen en voert met u samen de gewenste instellingen uit.

(Deze software benodigd geen fysieke installatie)

TeamViewer voor support op afstand Support op afstand